Ο Αρχιεπίσκοπος «στο πλευρό» των φιλόζωων

Mε επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ στηρίζει τους φιλόζωους και όλες τις προσπάθειες που κάνουν για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Απευθύνοντας το λόγο στα φιλοζωικά σωματεία λέει: «Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά σας για συμμετοχή στην προσπάθεια για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων αισθάνομαι βαθειά την ανάγκη εν πρώτοις να σας συγχαρώ. Να συγχαρώ όλους εσάς, τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που εθελοντικά και παρά τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, αγωνίζεσθε, εκπροσωπούμενοι από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Στο βιβλίο της Γενέσεως διαβάζουμε ότι ο Θεός έπλασε όλα τα ζώα και είδε ''ότι καλά'' (Γεν. α',25). Γι αυτή την όμορφη δημιουργία μας μιλά ο προοιμιακός ψαλμός (103ος ψαλμός) χρησιμοποιώντας θαυμάσιες εικόνες από το ζωικό βασίλειο. Ο σεβασμός στα ζώα ως απόρροια της σχέσης του ανθρώπου με το Θεό, ως ευχαριστιακή στάση ζωής, είναι έκδηλος στην Εκκλησιαστική και Πνευματική μας Παράδοση».

Στο τέλος της επιστολής, ο Αρχιεπίσκοπος θέτει τα εξής ερωτήματα όσον αφορά στην κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα. «Ποιος δεν θα συμφωνούσε ότι οι εικόνες των κακοποιημένων ζώων είναι αδιανόητες; Ότι δυσφημούν τη χώρα και την κοινωνία μας;Ότι αποτελούν ενδείξεις βαρβαρότητας;».

Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: