Τα κατοικίδια δεν βλάπτουν ούτε τα έμβρυα, ούτε τα μωρά!


25.03.2012 - 13:09
Η Βίκυ Βασιλακοπούλου γράφει στο http://babyfeat.gr τη δική της εμπειρία, για το πώς συνέχισε να ζει φυσιολογικά στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πως δεν άκουσε τις ανοησίες όλων εκείνων, που την τρόμαζαν λέγοντας της, ότι θα «χάσει» τα δίδυμα που κυοφορούσε ή πως οι δύο γάτες της θα «πνίζουν» τα μωρά μόλις γεννηθούν.
παιδιά + ζώα = φανταστικός συνδυασμός!
«Σε παιδιά που στο πρώτο έτος της ηλικίας τους είχαν επαφή με έναν ή περισσότερους σκύλους και γάτες στο περιβάλλον τους, είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να εμφανιστούν θετικά σε σχετιζόμενες αλλεργίες από ότι τα παιδιά που δεν είχαν καμία επαφή με αυτά τα αλλεργιογόνα. Στην έρευνα αυτή, παρακολουθήθηκαν 474 παιδιά από την εμβρυακή ηλικία έως και 7 ετών.
Η συνύπαρξη ενός παιδιού με ένα ζώο είναι ευεργετική για πολλούς λόγους τόσο σωματικούς όσο και ψυχικούς. Απλώς και μόνο με την ύπαρξή τους τα ζώα διδάσκουν την πίστη, τη φιλία, τη συμπόνια και την ανιδιοτελή αγάπη. Συνυπάρχοντας με ένα ζώο, τα παιδιά γίνονται υπεύθυνοι άνθρωποι και ωριμάζουν πολύ, αφού αναλαμβάνουν ευθύνες, που έχουν σχέση με τις βασικές ανάγκες του ζώου.
Τέλος, τα παιδιά μέσω της συνύπαρξής τους με ένα ζώο μαθαίνουν και κατανοούν στην πράξη τον κύκλο της ζωής ερχόμενα σε επαφή με το θάνατο και την απώλεια. Έτσι παίρνουν ένα μάθημα σκληρό αλλά πολύ σημαντικό για τη ζωή τους.
Είχα την τύχη να μεγαλώσω με γάτες και σκύλους και έμαθα να τα θεωρώ μέλος της οικογένειας. Έτσι όταν έμεινα έγκυος δεν τέθηκε θέμα να φύγει κανένα μέλος της οικογένειας απ’ το σπίτι. Η οικογένεια μας τότε ήταν τετραμελής, εγώ ο άντρας μου, ο Παρασκευάς και η Μελίνα (ημίαιμα καταπληκτικά γατιά).
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου (έκανα δίδυμα) άκουσα πολλά παράλογα πράγματα. Ότι θα τα χάσω, ότι θα βγούν τα μωρά με προβλήματα, ότι θα πνίξουν οι γάτες τα μωρά. Τότε κατάλαβα πόσο άγχος αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια και ημιμάθεια. Πως να χαρείς τον ερχομό του παιδιού σου όταν αναγκάζεσαι να διώξεις κάποιον από την οικογένεια σου για να έρθει το μωρό;
Μέλλουσες μαμάδες ενημερωθείτε για τα οφέλη του κατοικίδιου με τα μωρά και για το πόσο ασφαλής είναι η συγκατοίκηση κατά της διάρκειας της εγκυμοσύνης.
Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου και ήρθαν στο σπίτι οι γάτες μας τα υποδέχτηκαν μια χαρά. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα αντιθέτως όσο θήλαζα ερχόντουσαν στην αγκαλιά μου και ένοιωθα μια μοναδική ευτυχία.
Μεγαλώνοντας και αφού απέκτησαν κάποιες δεξιότητες, η συναναστροφή τους με τις γάτες ήταν καταπληκτική. Μόνο γέλιο και χαρά τους προξενούσαν οι γάτες μου.
Τα παιδιά μου κατάλαβαν ότι οι γάτες δεν είναι παιχνίδι αλλά "τα τετράποδα αδερφάκια τους" και παρόλο που είναι αρκετά μικρά τους έδειξαν τον κατάλληλο σεβασμό. Μόνο καλό μας έκανε και μας αυτή η συγκατοίκηση.
Αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο στην οικογένεια σας πριν κάνετε το χατίρι του παιδιού σας, σκεφτείτε δυο πράγματα: ότι πρέπει να του μάθετε πώς να φροντίζει το νέο του φίλο και ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι αδέσποτα που ανυπομονούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν».
Στην φωτογραφία βλέπετε παρέα τη μαμά Βίκυ, τη μπέμπα Μαργαρίτα και το γάτο Παρασκευά!

Αναρτήθηκε από zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: