Γ. Μαυραγάνης: Υπό εξέταση προτάσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

 

Προτάσεις για βελτιώσεις επί του υφιστάμενου πλαισίου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης...
Τι δήλωσε για αγροτεμάχια, ΦΠΑ στην εστίαση.
«Προσπαθούμε μέσα από κάποιες βελτιώσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας να την κάνουμε πιο λειτουργική...Δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι. Υπάρχουν προτάσεις, σκέψεις για βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη ΝΕΤ.
Ο κ. Μαυραγάνης εξήγησε ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα στη διαδικασία της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών «που δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη» και τόνισε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και υπεύθυνα, υπενθυμίζοντας ότι είχε τεθεί εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2012 και επειδή υπήρξε διαφοροποίηση από την πλευρά των δανειστών η ρύθμιση γύρισε πίσω.
Σε ό,τι αφορά τη φορολογία επί των ακινήτων επανέλαβε ότι με τον ενιαίο φόρο, ο οποίος θα επιβληθεί, «θα πληρώνουν λιγότερα και θα πληρώνουν περισσότεροι», ενώ υποστήριξε ότι στα σενάρια που εξετάζονται θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
Ερωτηθείς σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων δήλωσε ότι καταβάλλετι δη. «Πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι και προσεκτικοί με τους αγρότες. Αυτός ο τομέας της παραγωγής και της οικονομίας πρέπει να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για το ΦΠΑ στην εστίαση, τέλος, ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να μπορέσει να τον επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση, δηλ. στο 13%, ωστόσο, όπως είπε, προϋπόθεση είναι να επιτευχθεί μια δημοσιονομική σταθερότητα ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες από αυτήν την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: