Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Σε λίγο ξεκινά η δίκη για το έγκλημα εις βάρος του Ρήγα και του Δούκα

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί σήμερα από τις 09:00 έξω από την αίθουσα του Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, κρατώντας φωτογραφίες του καταματωμένου Ρήγα, καθώς αναμένεται εκεί να γίνει η δίκη του 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος στις 23 Δεκεμβρίου 2011 επιτέθηκε σε δύο σκυλιά στο Μοσχάτο και τα χτύπησε με απίστευτη αγριότητα χρησιμοποιώντας σιδηρολοστό.
Ο ένας σκύλος, ο Ρήγας, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του μετά από μερικές μέρες από ανακοπή καρδιάς και μόλις η αξονική τομογραφία είχε δείξει, ότι ένα κομμάτι του κρανίου του είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλο του. Ευτυχώς το δεύτερο θύμα, ο Δούκας, που έφερε ελαφρότερα τραύματα, τη γλύτωσε και τελικά υιοθετήθηκε.
Δείτε στα βίντεο που τράβηξε το www.zoosos.gr το πλήθος του κόσμου, που βρίσκεται από τις 09:00 έως αυτή την ώρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.
http://www.youtube.com/watch?v=0dHl3R0_Qgk&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=7A-W7jmSIng&feature=youtu.be
Μεταξύ εκείνων που αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης γι' αυτό το έγκλημα βρίσκεται και η κα Ρία Θεοδωρίδου, μόνιμη κάτοικος Ολλανδίας, η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε αυτή τη διαμαρτυρία.
Όπως έγινε γνωστό ο κατηγορούμενος δεν θα εμφανιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου – υπό τον φόβο του λιντσαρίσματος – και θα εκπροσωπηθεί από την δικηγόρο του. Η βασική μάρτυρας κατηγορίας του 55χρονου Αλβανού, Τέτα Κοκκόνη, τόνισε επανειλημμένα απευθυνόμενη στο πλήθος, που έχει συγκεντρωθεί ζητώντας την καταδίκη του, την ανάγκη να μη γίνουν επεισόδια ακόμα και αν ο κατηγορούμενος εμφανιστεί, ώστε οι φιλόζωοι να έχουν την εύνοια της έδρας.
Αυτή την ώρα έχει γίνει διακοπή στην εκδίκαση των υποθέσεων λόγω διαλλείματος, στη συνέχεια ακολουθεί η υπόθεση με αριθμό πινακίου 15 και αμέσως μετά θα εκδικαστεί το έγκλημα εις βάρος του Ρήγα και του Δούκα.

Αναρτήθηκε απο zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: