Ο PAWS ζητά εθελοντές - μαθητές για το τάισμα των αδέσποτων


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ - PAWS ζητά εθελοντές και εθελόντριες,  μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι θα αναλάβουν να ταΐζουν τα γατάκια, που βρίσκονται στην πλατεία Μ. Μαυρογένους στην Παροικιά, τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει, ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ και οι τελευταίοι επισκέπτες φεύγουν από το νησί.
Ο PAWS αναζητά υπεύθυνους μαθητές και μαθήτριες στους οποίους θα δώσει ξηρά τροφή και εκείνοι καθημερινά θα πρέπει να την αφήνουν στα σημεία, που θα τους υποδειχτούν, μαζί με καθαρό νεράκι, ώστε τα ζώα να λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα τροφής και νερού, την οποία χρειάζονται για να επιβιώσουν.
Το επόμενο βήμα είναι ο εντοπισμός και η «σύλληψη» των θηλυκών γατιών της περιοχής, ώστε και αυτά να στειρωθούν από τον PAWS.
Επειδή και στην Πάρο τα αδέσποτα ζώα είναι πολλά και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, η συμμετοχή νέων εθελοντών στις δράσεις του φιλοζωικού συλλόγου είναι απαραίτητη για την διαχείριση των πληθυσμών τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπεύθυνος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τους νόμους του κράτους είναι ο δήμος κάθε περιοχής και όχι οι μετρημένοι στα δάχτυλα ιδιώτες φιλόζωοι, που δραστηριοποιούνται για τη σωτηρία τους, τις στειρώσεις, το τάισμα, το πότισμα και τις δωρεές (ώστε να καλυφθούν τα έξοδα που προκύπτουν από αυτές τις ανάγκες).
Θυμηθείτε ότι οι φιλόζωοι που δραστηριοποιούνται είτε μόνοι τους είτε μέσω συλλόγων ακούνε τα παράπονα εκείνων, που ανοήτως τους κατηγορούν λόγω άγνοιας και αδιαφορίας.
Δείξτε το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον και τα ζώα, που ανήκουν σ' αυτό, και βοηθήστε τον PAWS, ώστε η κατάσταση των αδέσποτων ζώων της Πάρου να μην αποτελεί αιτία δυσφήμισης για το πανέμορφο νησί μας, στα μάτια των τουριστών. Λύση στο πρόβλημα δε δίνει η κριτική αλλά η συμμετοχή!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Λένα Γιακουμοπούλου στα τηλέφωνα: 2284042073 ή 2109829118 ή 6951851575, email: yacoumopoulou@hotmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: