Δίκη – μαμούθ στις Σέρρες: 3.000 ευρώ πρόστιμο και 10 μήνες φυλακή για το εκτροφείο της φρίκης


Τέσσερις ώρες κράτησε χθες η δίκη – μαμούθ των κατηγορουμένων Θ.Π. και Α.Π. από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών για το παράνομο εκτροφείο – κολαστήριο ζώων, που διατηρούσαν, στην αγροτική περιοχή Νεοχωρίου, το οποίο εντόπισαν τυχαία οι δραστήριοι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών τον Μάρτιο του 2011.
Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και 3.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Αν και η κτηνίατρος, που παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων εκ μέρους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας μίλησε για «κατάλληλες συνθήκες», και η υπηρεσία της είχε δώσει άδεια επαναλειτουργίας αυτού του ακατάλληλου χώρου, εντούτοις η δικαστής αντιλήφθηκε τα ασύστολα ψεύδη της και δεν πίστεψε τις ανακρίβειες που ξεστόμιζε. Μάλιστα ρώτησε την κτηνίατρο, γιατί αν και γνωρίζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία ότι 9 στα 10 εκτροφεία της περιοχής είναι παράνομα δεν παρεμβαίνει, χωρίς φυσικά να λάβει καμία απάντηση.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η διάρκεια της δίκης δείχνει, ότι τελικά κάτι αλλάζει, και πως οι δικαστές πλέον ασχολούνται με τις υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα δικαιώματα και την κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα. Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα άθλος των φιλόζωων των Σερρών και αξίζουν συγχαρητήρια στην κα Ζωή Κοντού, πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, η οποία πάσχισε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές, αρχικά να σωθούν τα 40 ζώα τα οποία βρέθηκαν έγκλειστα και στη συνέχεια με τους δικηγόρους και με την Αστυνομία, ώστε αυτή η υπόθεση της φρίκης να φτάσει στο δικαστήριο και οι δράστες να τιμωρηθούν.

Αναρτήθηκε απο zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: