Συλλήψεις στο παράνομο παζάρι ζώων στο Σχιστό

Συλλήψεις στο παράνομο παζάρι ζώων στο ΣχιστόΣε συλλήψεις, επιβολή προστίμων για μη κατοχή αδειών και σε απελευθέρωση κάποιων ζώων προέβη χτες η αστυνομία Περάματος στο Παζάρι στο Σχιστό.

Κάθε Κυριακή εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν στο Παζάρι του Σχιστού για να αγοράσουνε πράγματα στην πιο οικονομική τιμή. Αυτό που δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος όμως είναι ότι στο παζάρι εκτός από πράγματαμ πωλούνται παράνομα και ζωντανά ζώα.

Κότες, χήνες, κουτάβια στέκονται για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο μέσα σε ασφυκτικά μικρά κλουβιά χωρίς νερό και τροφή περιμένοντας κάποιον ασυνείδητο να τα αγοράσει για λίγα ευρώ.

Συλλήψεις στο παράνομο παζάρι ζώων στο Σχιστό

Τι γίνεται όμως αν δεν πουληθούν; Αν είναι «τυχερά» οι τσιγγάνοι τα παίρνουν μαζί τους για να τα πουλήσουν την επόμενη Κυριακή. Αν τα άτυχα ζώα έχουν εξαντληθεί και δεν αποτελούν ελκυστικό εμπόρευμα τότε αφήνονται μέσα στα κλουβιά τους εκεί μέχρι να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα.

Φιλόζωοι εθελοντές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 18/9/2011  από νωρίς στο παράνομο παζάρι για να εμποδίσουν την απαράδεκτη παράνομη πώληση ζώων που γίνεται χρόνια με την ανοχή του δημάρχου και των αρχών....
Συλλήψεις στο παράνομο παζάρι ζώων στο Σχιστό

Σε συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας προέβησαν σε απελευθέρωση μιας κλούβας περιστεριών και περίπου δεκαπέντε κουταβιών.

Ο συλληφθείς τσιγγάνος αναμενόταν την Δευτέρα 19/9 να λογοδοτήσει ενώπιον του εισαγγελέα, σύμφωνα με το newscode.


Αν και τα πτηνά επεστράφησαν στον αλλοδαπό, τα σκυλιά είναι σε ασφαλές μέρος αλλά κακοποιημένα, αφυδατωμένα και με διάφορα προβλήματα υγείας,  σύμφωνα με τους φιλόζωους.

Όπως λένε, την ερχόμενη Κυριακή θα είναι και πάλι στο Σχιστό, για να διαμαρτυρηθούν για το άθλιο παζάρι ψυχών.
Adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: