Ο Δήμος Λευκάδας απαγόρευσε την εμφάνιση ζώων σε παραστάσεις τσίρκο

Ο Δήμος Λευκάδας τους τελευταίους μήνες έχει κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία των ζώων και την προαγωγή της φιλοζωίας. Σε συνεργασία με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας LAWS, στις αρχές Αυγούστου, γέμισε την πόλη της Λευκάδας, αλλά και πολλά, τουριστικά κυρίως, χωριά, με αφίσσες, οι οποίες τονίζουν την ανάγκη των ζώων για πόσιμο νερό ειδικά τους θερινούς μήνες και προτρέπουν τους κατοίκους να βάλουν δοχεία με φρέσκο νερό έξω από τις πόρτες τους.
Όπως τελικά αποδείχτηκε η εκστρατεία αυτή είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και τα μπολάκια με το νερό πολλαπλασιάστηκαν. Εκεί όμως που η δημοτική αρχή έδωσε κυριολεκτικά «εξετάσεις» ευαισθησίας και φιλοζωίας και τις πέρασε με «άριστα» ήταν, όταν την προηγούμενη εβδομάδα επισκεύθηκε το νησί τσίρκο με ζώα.
Στην αρχή του καλοκαιριού, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο καταδικάζει τις κακοποιήσεις ζώων και απαγορεύει τη λειτουργία τσίρκο με ζώα στο νησί. Η Αλίκη Μακρυγιώργου εκ μέρους του LAWS εξηγεί στο www.zoosos.gr ότι: «Μόλις μάθαμε πως πρόκειται να μας επισκεφτεί τσίρκο, ήρθαμε επειγόντως σε επαφή με τον υπεύθυνο του δήμου, αλλά και με τον ίδιο τον δήμαρχο και μπήκε αμέσως σε εφαρμογή, "επιχείρηση" απομάκρυνσής του.
Μόλις οι νταλίκες του τσίρκο “Aquatico” πέρασαν την γέφυρα της Λευκάδας και ζήτησαν να κατασκηνώσουν σε μέρος δικαιοδοσίας του δήμου, δεν τους χορηγήθηκε άδεια και με συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από τον χώρο.
Στην συνέχεια αναγκάστηκαν να μισθώσουν οικόπεδο ιδιώτη και στις παραστάσεις δεν εμφανίστηκαν επί σκηνής ζώα παρά μόνον κλόουν και ακροβάτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε στις παραστάσεις που έδωσαν στην Κέρκυρα συμμετείχαν και ζώα».
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας, αλλά και στον Νίκο Πεντεσπίτη, υπεύθυνο για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και στον δήμαρχο, Κώστα Αραβανή, όχι μόνον γιατί έδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά, αλλά κυρίως γιατί εξέδωσαν  ψήφισμα κατά των τσίρκο με ζώα πολύ πριν αυτή η απόφαση γίνει νόμος του ελληνικού κράτους.
Η πρωτοβουλία τους δείχνει ότι τελικά κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τομέα!

Αναρτήθηκε απο zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: