CANE CORSO

canecorso


ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Μεσαίος προς μεγάλου μεγέθους σκύλος, γερά χτισμένος αλλά κομψός, με ισχυρούς και μακριούς μύες, πολύ ευδιάκριτους, εκφράζει τη δύναμη, την ευκινισία και την αντοχή. ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ
Ύψος στο ακρώμιο: Αρσενικά: 62 έως 68 εκ. Θηλυκά: 58 έως 64 εκ.
Βάρος: Αρσενικά: 45 έως 50 κιλά Θηλυκά: 40 έως 45 κιλά
ΤΡΙΧΩΜΑ
Τρίχωμα κοντό αλλά όχι απαλό/στρωτό, με σκληρή υφή, γυαλιστερό.
ΧΡΩΜΑ
Μαύρο, μολυβί, γκριζογάλανο, ανοιχτό γκρι, ανοιχτό πύρινο, ελαφιού πύρινο, σκούρο πύρινο και tubby(πολύ καλοσχηματισμένες ρίγες σε διαφορετικές αποχρώσεις του πύρινου και του γκρι)
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Διαθέτει ισχυρό ένστικτο προστασίας χωρίς να είναι επιθετικός. Δε συστήνεται να εκπαιδευτεί σαν σκύλος επίθεσης ή φύλαξης λόγω του ισχυρού προστατευτικού ενστίκτου του. Αν ανατραφεί με καλοσύνη και κοινωνικοποιηθεί σωστά γίνεται ένας δυνατός, τρυφερός σύντροφος, ο οποίος θα υπερασπιστεί την οικογένεια μόνο όταν χρειαστεί. Δεν πηγαίνουν γυρεύοντας για καυγά όταν βρίσκονται με άλλους σκύλους, αλλά δε θα κάνουν πίσω αν προκληθούν σε θέματα κυριαρχίας. Εκπαιδεύεται εύκολα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣΑρθρώσεις
Δυσπλασία Ισχίων
Δυσπλασία Αγκώνα
Οστεοχόνδρωση
Εκφυλλιστική ασθένεια αρθρώσεων
Καρδιά
Φυσήματα καρδιάς
Μάτια
Εκτρόπιο
Εντρόπιο
Cherry Eye

Δέρμα
Αλλεργίες
Δεμοδεκτική ψώρα
Σαρκοκοπτική ψώρα
Άλλα
Γαστρική διάταση- στροφή στομάχου
Βρουκέλλωση
Επιληψία
Θυρεοειδής
igor2




ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
Περίπου 10-11 χρόνια
ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ
Δε χρειάζεται ιδιαίτερο καλλωπισμό. Μαδάει λίγο. Το περιστασιακό βούρτσισμα για την αφαίρεση του νεκρού τριχώματος είναι αρκετό.
ΑΣΚΗΣΗ
Το κουτάβι μπορεί να παίζει ελεύθερο όσο θέλει αλλά δεν πρέπει να πηγαίνει βόλτες μεγάλης διάρκειας ενώ είναι στο λουρί, ούτε να πηδάει εμπόδια αλλά ούτε οποιαδήποτε μορφής άσκηση μπορεί να κουράσει τις αρθρώσεις του. Μετά τους 18 μήνες ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται. Είναι πολύ σημαντικό να μην ασκείται το Cane Corso υπερβολικά μέχρι να φτάσει 2 ετών, επειδή ο σκελετός ακόμη διαμορφώνεται. Προσοχή στα σημάδια κούρασης ή υπερθέρμανσης του σκύλου. Σαν ενήλικο το Κάνε Κόρσο είναι πολύ αθλητικός σκύλος και χρειάζεται το λιγότερο μία καθημερινή μεγάλη βόλτα για να ασκείται.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
FCI, NKC, APRI, ACR
fci.be
canecorso.com
canecorsoinfo.org
dogbreedinfo.com
Mετάφραση: Μπάση Σπυριδούλα

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο η κοπή της ουράς και των αυτιών (λλά και η αφαίρεση ψευδόνυχων (καλλωπιστικές επεμβάσεις) είναι παράνομες

Δεν υπάρχουν σχόλια: