Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

"Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα..."

Ψύχραιμος, παρά την τεράστια επιτυχία της Εθνική με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Υδατοσφαίριση, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.
Ο Ελλήνας προπονητής σχολίασε πως οι παίκτριές του απέδειξαν ότι είναι οι καλύτερες στον κόσμο, ενώ υποστήριξε πως το μεγάλο μυστικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι...
 η «καλή χημεία στην ομάδα».
Αναλυτικότερα στον Σπορ FM 94,6 δήλωσε:
Για το τί σκέφτηκε πριν το ματς και τί μετά: «Το τελευταίο πράγμα που σκεφτήκαμε, ήταν ότι το άγχος θα τον είχαν οι Κινέζες, γιατί είναι μία νεανική ομάδα, το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο, ενώ εμείς δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Μόνο υπέρ μας μπορούσε να δουλέψει αυτό. Το τελευταίο πράγμα δεν πρόλαβα να το σκεφτώ, γιατί με έριξαν στην πισίνα».
Για το ματς: «Το περίμενα ότι θα παίξουν περισσότερο από το φουνταριστό. Εμείς είχαμε πει να παίξουμε κλειστή άμυνα. Οι 16-7 ποινές είναι μεγάλη διαφορά για έναν τελικό. Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά για τον παίκτη λιγότερο και σε συνδυασμό τα ένα-δύο εύκολα γκολ που πετύχαμε, πήραμε τη νίκη. Αποδείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Στο γυναικείο πόλο γίνονται πολλές εκπλήξεις. Είχαμε πει από την αρχή ότι είναι 10 ομάδες τον κόσμο, όπου η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη, για τρεις θέσεις στο προολυμπιακό τουρνουά. Για εμάς το μετάλλιο θα έρθει στο προολυμπιακό τουρνουά, παρά στην Ολυμπιάδα, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο».
Για το μυστικό της Εθνικής ομάδας: «Υπάρχει καλή χημεία στην ομάδα. ενώ από την αρχή υπάρχουν και ξεκάθαροι ρόλοι. Εκτός από το ταλέντο, η ομάδα αποτελείται από καλά παιδιά. Το μυστικό είναι αυτό. Παρά τις κρίσεις που έχει περάσει, έχουν αντιμετωπιστεί μέσα στην ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Τα σπορ φτιάχνουν χαρακτήρες και μας κάνουν όλους καλύτερους».
Για τη δική του συνεισφορά στην ομάδα: «Είναι σημαντικό ότι ζω αυτή την ομάδα από μέσα, από το 2003. Είναι φουρνιές που έχουν δουλέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια, για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες. Οι συγκυρίες, η τύχη, όλα αυτά τα χρόνια έπαιξαν το ρόλο τους. Έχουν γίνει χρόνια προσπάθειας, για να έχει αυτή την πορεία η Εθνική ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Εμείς το έχουμε πει, δεν κάνουμε χάρη σε κανέναν, οι καλύτερες παίζουν. Είναι μία ανανεωμένη ομάδα σε σχέση με το 2009, με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές, καθώς οι κοπέλες δεν ασχολούνται με το πόλο».
Για το αν φοβήθηκε όταν οι Κινέζες μείωσαν στο γκολ λίγο πριν το τέλος: «Πίστευα ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει. Πίστευα πως θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα με δύο άμυνες, αλλά ετοιμαζόμασταν και για την παράταση. Τα καταφέραμε, όμως, βγάλαμε κάποιες κρίσιμες άμυνες ειδικά αυτή μετά το τάιμ άουτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: