Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Οδηγία προς τουρίστες: Οι Χιώτες δηλητηριάζουν τα ζώα του νησιού τους!

Τον περασμένο Ιούνιο 18 κάτοικοι της Χίου απευθύνθηκαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, ώστε τα (λιγοστά) μέλη του να μαζέψουν 55 ανεπιθύμητα σκυλιά από την περιοχή της Χώρας, των Θυμιανών, του Καρφά, του Βροντάδου, της Παναγίας Βοήθειας, του Καμένου Πύργου, του Καταρράκτη, του Λιθίου, του Κάμπου, της Λαγκάδας, του Νεοχωρίου, της Αιγνούσας, του Μέγα Λημνιώνα, του Γρου… από κάθε γωνιά του νησιού δηλαδή.
Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν και τα 68 ανεπιθύμητα σκυλιά που ζητήθηκε και πάλι από τον σύλλογο να τα συγκεντρώσει τον μήνα Μάιο, αντιλαμβάνεστε για τι αριθμό ανεπιθύμητων ζώων (στην κυριολεξία)  μιλάμε. Ούτε ο Δήμος Χίου (ακόμα και αν ήθελε), αλλά ούτε και οι άλλες φιλοζωικές οργανώσεις δεν θα κατάφερναν να τα βγάλουν πέρα με την φροντίδα 123 σκυλιών σε διάστημα δύο μηνών.
Δικαίως ο Βασίλης Αγιαννίδης, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου του νησιού διερωτάται: «Πόσα θα μπορούσαμε μαζέψουμε σε ένα χρόνο και πόσα θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε; Βέβαια, στο νησί του τρόμου – γιατί αυτό είναι η Χίος για τα ζώα της – βρέθηκε άλλος τρόπος να  ξεφορτώνονται τα σκυλιά οι κάτοικοι. Φυσικά χρησιμοποιώντας φόλες!
Την προηγούμενη Τετάρτη πέντε ή έξι σκυλιά δηλητηριάστηκαν στην Ευαγγελίστρια. Στις 21 Ιουνίου δηλητηριάστηκαν όλα τα σκυλιά της Λαγκάδας. Μόλις στις 16 είχε τηλεφωνήσει στο σύλλογο μας ένας τοπικός σύμβουλος. Του είπαμε ότι θα πηγαίναμε να παίρναμε κάποια από αυτά την Τρίτη 21, (ημέρα που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το δημοτικό αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους), αλλά προφανώς οι κάτοικοι της Λαγκάδας δεν μπορούσαν να περιμένουν. Το πρωί της 21ης αντικρίσαμε τα πτώματα.
Στις 2 Ιουνίου ενημερωθήκαμε από μια κυρία, από δύο παιδιά που έκαναν πεζοπορία, και από το Αστυνομικό Τμήμα πως υπάρχει ένας ετοιμοθάνατος σκύλος έξω από τις Καρυές.
Όντως, κάποιος είχε δέσει ένα θηλυκό Πίτμπουλ και το άφησε να πεθάνει σε μια απόκρημνη πλαγιά, στο δρόμο προς τη Νέα Μονή. Το σκυλί ημιθανές από ασιτία και θερμοπληξία ανέπνεε ακόμα όταν φτάσαμε. Ξεψύχησε στο αυτοκίνητο.
Τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα όσων επικοινώνησαν μαζί μας για να ζητήσουν να περισυλλέξουμε ζώα, και φωτογραφίες και βίντεο με τα δηλητηριασμένα υπάρχουν στο αρχείο του Συλλόγου και είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται να ψάξει και αυτά τα εγκλήματα».

Αναρτήθηκε απο zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: