15ο Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς


15ο Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα ΣυντροφιάςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς 2011 στην Ανατολική Ευρώπη.

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς (ICAWC- International Companion Animal Welfare Conference) αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο για οποιονδήποτε ασχολείται με το χώρο της πρόνοιας των ζώων. Το Συνέδριο οργανώνεται για 15η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος διοργανώνεται στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πόλη Ρίγα της Λετονίας. Το Συνέδριο θα διαρκέσει 2 ημέρες μεταξύ 18-20 Οκτωβρίου.

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στο είδος του καθώς καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό αριθμό από ανθρώπους που έχουν δουλέψει στο χώρο της φιλοζωικής πρόνοιας απ’ όλο τον κόσμο-άνθρωποι που έχουν κοινό στόχο να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο για τα ζώα συντροφιάς. Οι αντιπρόσωποι έχουν την δυνατότητα μέσα σε δύο μέρες να ανταλλάξουν γνώσεις με συναδέλφους τους ανά τον κόσμο καθώς και να αποκομίσουν υποστήριξη και εκπαίδευση από ειδικευμένους προσκεκλημένους του συνεδρίου.

Η Κλαρίσα Μπάλντγουιν, ιδρύτρια του συνεδρίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Dogs Trust-του μεγαλύτερου φιλοζωικού οργανισμού στην Μεγάλη Βρετανία για την προστασία των σκύλων- σχολιάζει:

«Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν λάβει μέρος πάνω από 2.000 εκπρόσωποι και οργανώσεις στο Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου. Το κοινό σημείο όλων το πάθος για τη βελτίωση της ζωής των ζώων. Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί ορόσημο καθώς παρέχει μια πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών».

Στο φετινό συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν 21 ομιλητές καλύπτοντας τα παρακάτω θέματα:
- Επιχορηγήσεις και Μάρκετινγκ
- Νοσήματα και Εμβολιασμοί
- Πολιτική και Lobbying
- Εκπαίδευση Κοινού
- Συμπεριφορά και Εκπαίδευση Ζώων
- Στειρώσεις και Έλεγχος Πληθυσμού Αδέσποτων
- Ρόλος των ΜΜΕ
- Αύξηση Υιοθεσιών από Καταφύγια

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχον την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρια όπου θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές και να λάβουν ενεργά μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και το Eurogroup for Animals το οποίο αποφάσισε πλέον να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές του θέματα και πολιτικές που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Όσοι εκ των ενδιαφερομένων εγγραφούν στο συνέδριο μέχρι τις 15 Αυγούστου απολαμβάνουν ένα 50% έκπτωση.

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες:

Το Συνέδριο θα γίνει στο Riga Latvian Society, MERĶEĻA St. 13, ΡΙΓΑ, LV1050, ΛΕΤΟΝΙΑ ενώ μπορούν να διαμείνουν στο Tallink Hotel Riga, Elizabetes iela 24. Ρίγα, LV-1050, Λετονία

Το κόστος εγγραφής στο Συνέδριο είναι €50 το άτομο (€25 πριν τις 15 Αυγούστου). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο www.icawc.org ή απευθυνόμενοι στην Helen Speake, ICAWC, 17 Wakley Street, London EC1V 7RQ, UK. Email international@dogstrust.org.uk


Το Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς (ICAWC- International Companion Animal Welfare Conference) δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές του με την πεποίθηση ότι κανένα υγιές ζώο συντροφιάς δεν πρέπει να θανατώνεται εξαιτίας της έλλειψης μιας φιλόξενης στέγης και υπεύθυνων ιδιοκτητών.

Αποστολή

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς (ICAWC- International Companion Animal Welfare Conference) είναι αφοσιωμένο στην:
Βελτίωση του επιπέδου φροντίδας των ζώων συντροφιάς
Προώθηση ευεργετικού νομοθετικού πλαισίου που αφορά στα ζώα συντροφιάς
Ανάπτυξη και προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προάγουν την καλύτερη γνώση, εκτίμηση, αναγνώριση και φροντίδα των ζώων συντροφιάς
Παροχή βοήθειας και ενίσχυσης φιλοζωικών οργανώσεων και των έργων τους
Δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανταλλαγή ιδεών που έχουν επίδραση πάνω στα ζώα συντροφιάς

To συνέδριο αυτό ξεκίνησε το 1996 και προσελκύει, σύμφωνα με πληροφορίες του adespoto.gr, πάνω από 300 εκπροσώπους φιλοζωϊκών οργανώσεων από όλο το κόσμο. Και όπως είπε ένας φιλόζωος εκπρόσωπος ''Δεν υπάρχουν <<πνευματικά δικαιώματα>> στην φιλοζωϊα''.

Adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: