Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Ο Δήμος Νευροκοπίου στειρώνει τα αδέσποτα!

Οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» αναφέρουν στην σελίδα τους στο facebook ότι στον Δήμο Νευροκοπίου Δράμας ξεκίνησε μια προσπάθεια περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων σκύλων. Όποιος δημότης Νευροκοπίου έχει αδεσποτάκι υπό την προστασία του, και θέλει να το στειρώσει ή βρίσκει σκυλάκι τραυματισμένο ή άρρωστο μπορεί να επικοινωνεί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο τηλέφωνο: 2523350102 και εκεί να δηλώσει  το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Αφού πρώτα του δώσουν ένα παραπεμπτικό σημείωμα στη συνέχεια μπορεί άμεσα να πάει τον σκύλο στον συμβεβλημένο κτηνίατρο στη Δράμα, χρησιμοποιώντας αν θέλει  το κλουβί που μπορεί να του δώσει ο Δήμος (με την υποχρέωση φυσικά να το επιστρέψει). Σε περίπτωση μάλιστα που αδυνατεί - λόγω οικονομικών δυσκολιών - να πληρώσει τη βενζίνη έως την Δράμα,  ο Δήμος Νευροκοπίου καλύπτει και αυτό το έξοδο!
Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια - για να λέμε και τα θετικά  - όπως τονίζουν οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» από έναν δήμο την επικράτεια του οποίου υπάρχουν δυστυχώς δεκάδες εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα, που οι «φιλεύσπλαχνοι» ιδιοκτήτες τους τα ξεφορτώθηκαν παρατώντας τα όπου να ‘ναι. Τις περισσότερες φορές τα ταλαίπωρα ζώα – που δεν έχουν καμιά ευθύνη για την κατάντια τους – πέφτουν θύματα της δηλητηριασμένης τροφής που κάποιοι ακόμα πιο «φιλεύσπλαχνοι» τοποθετούν σκόπιμα για να δώσουν «οριστική» λύση στο πρόβλημα.

Αναρτήθηκε απο zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: