Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Δικαστήριο ραβίνων καταδίκασε σε θάνατο διά λιθοβολισμού ένα... σκύλο...επειδή είπαν πως είναι μετεμψύχωση αφορισμένου δικηγόρου..


Το... σκεπτικό των δικαστών ραβίνων ξεπερνά ακόμη και τα όρια της φαντασίας. Καταδίκασαν σε θάνατο ένα σκύλο, κατηγορώντας τον πως είναι μετενσάρκωση δικηγόρου που πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει συναδέλφους τους!

Η απόφαση ανήκει σε υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, αναφέρει...
ο ιστότοπος Ynet, η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.

Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από 20 χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.

Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.

Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.

Σημειώνεται ότι οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στην μετενσάρκωση.

Αναρτήθηκε απο eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: