Σήμανση με Chip

Η σήμανση όλων των σκύλων που υπάρχουν στις χώρες της Ευρωπαικής Κοινότητας, είναι εδω και λίγα χρόνια υποχρεωτική.
Πρόκειται για μία πολύ απλή και ανώδυνη διαδικασία που γίνεται απο τον κτηνίατρο, και συνισταται στη τοποθέτηση σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος του ζώου ενός μικροσκοπικού chipπου περιέχει ενα μοναδικό αριθμό και αντιστοιχίζεται στις ειδικές βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία του ιδιοκτήτου. Παρα τις όποιες αντιδράσεις έχουν διατυπωθεί κατα καιρούς, θα πρεπει να τονίσουμε ότι:
1. Η τοποθέτηση του chipείναι υποχρεωτική και η μή ύπαρξή του σε καποιο ζώο αποτελεί νομική παράβαση που επσύρει την επιβολή ενός διόλου ευκαταφρόνητου προστίμου
2. Το chipείναι απολύτως ακίνδυνο τόσο για το ζώο όσο και για τους ανθρώπους. Δεν εκπέμπει καποιο σήμα ουτε παρεμβάλλει στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών όπως έχει κατα καιρούς ακουστεί (βηματοδότες, κινητά τηλέφωνα κλπ)
3. Διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα να ξαναβρείτε τον κατα λάθος χαμένο σας σύντροφο, ενώ ταυτόχρονα αποκαρδιώνει του επίδοξους κλεφτες.
4. Αποτελεί μία πρώτη κίνηση αναγνώρισης του ζώου σας σαν οντότητα, καθώς ένας τσιπαρισμένος σκύλος δεν είναι πλέον «ανώνυμος», αλλά έχει «ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: