Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Ο σκύλος στο αυτοκίνητο

Εξοικειώστε τον σταδιακά :βάλτε τον μέσα μερικές φορές για λίγα μόνο λεπτά, χωρίς να ανάψετε τη μηχανή.
Στις πρώτες διαδρομές επιλέξτε ευχάριστους κοντινούς προορισμούς (όχι κατευθείαν τον κτηνίατρο!) και φροντίστε ο σκύλος να είναι νηστικός και να έχει κάνει την ανάγκη του (όπως πάντα, αργότερα, στα μεγάλα ταξίδια).
Φροντίστε να κάθεται πάντα σε σκιά, να μη ζεσταίνεται και να υπάρχει καλός αερισμός.
Η ασφαλέστερη θέση για το σκύλο (για να μην εκσφενδονιστεί στο παρμπρίζ ή στο κεφάλι σας σε κάποιο απότομο φρενάρισμα) είναι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, σε ειδικό κουτί μεταφοράς (εκεί δε θα ζαλίζεται) ή πίσω από ειδικό κιγκλίδωμα.
Αν θέλετε να ταξιδεύει… σαν άνθρωπος φορέστε του την ειδική ζώνη ασφαλείας για σκύλους ή (τουλάχιστον) επιβραβεύστε τον όταν είναι ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα.
Η μεγάλη ζαλάδα έρχεται συνήθως από την προσπάθεια του ζώου να εστιάσει πάνω στα αντικείμενα που περνάνε ταχύτατα από τα πλευρικά παράθυρα. Μην τον αφήνετε να κοιτάει ΠΟΤΕ στο πλάι. Προτρέψτε τον να βλέπει μόνο μπροστά. Αν είναι ανεπίδεκτος, τοποθετείστε στα πλευρικά τζάμια τα ειδικά σκίαστρα με βεντούζα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αυτά μειώνουν τον ήλιο που τον ζαλίζει και ταυτόχρονα δουλεύουν σαν παρωπίδες, εμποδίζοντας την πλευρική θέα και υποχρεώνοντάς τον να χαζεύει μόνο εμπρός (λειτουργεί άριστα και για παιδάκια!).
Για μεγάλα ταξίδια ζητείστε από τον κτηνίατρο να σας προτείνει κάποιο ειδικό χαπάκι για τη ζαλάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: